Behandelruimte
De Reiki behandeling vindt plaats in een speciaal daarvoor ingerichte kamer op de eerste verdieping. De atmosfeer is vredig.

Om Reiki te kunnen ontvangen hoef je alleen de schoenen uit te doen. Makkelijk zittende kleding is raadzaam.

Stoelbehandeling
Je zit op een stoel, de voor- en achterzijde worden tegelijkertijd behandeld, de zeven hoofdchakra’s volgend. Het duurt een half uur, werkt verlichtend voor bv hoofdpijn. Het is geen substituut voor een volledige behandeling.

Behandeling
Je ligt op een comfortabele behandeltafel, met zachte Reiki muziek op de achtergrond. Mijn handen rusten zonder druk op het lichaam en de helende energie zal gaan stromen. Je ervaart de Reiki door bijvoorbeeld warmte te voelen. Tijdens de behandeling raak je in een diepe ontspanning.

Behandeling op afstand
Dit betekent behandeld worden met Reiki op afstand, je kunt worden bijgestaan zonder de noodzaak om in dezelfde ruimte bij elkaar te zijn. Mensen maken hier gebruik van als ze slecht ter been zijn of bijvoorbeeld als ondersteuning tijdens een examen.

Reiki is niet zwevend of eng. Reiki is liefde. Het geeft diepe ontspanning. Je voelt je na een behandeling opmerkelijk beter. De aandacht en warmte zijn rustgevend. Je krijgt de energie, die nodig is om weer in balans te komen. Reiki zet het proces in gang wat nodig is om blokkades op te lossen en klachten te verlichten. Direct resultaat kan zijn dat je beter gaat slapen of merkt dat je hoofdpijn verdwenen is. De helende werking van Reiki is sterk voelbaar na vier behandelingen.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Reiki is een aanvulling op reguliere geneeskunde; niet een vervanging. Ik ben als Reiki practitioner geen arts. Je kunt ook kiezen voor een enkele sessie om te ervaren wat Reiki is en doet.